thuis Bij Ons

Het touwtje-uit-de-brievenbus principe

Mensen en dus kinderen hebben de basisbehoefte om zich onderdeel van iets te kunnen voelen. Onderdeel van de maatschappij, onderdeel van school, onderdeel van het gezin. Het liefst is iedereen van het gezin thuis bij elkaar. Dan is alles goed en kunnen kinderen ontspannen. Onze maatschappij is nu zo ingericht dat dit niet altijd kan. En dan kunnen ze terecht bij Atelierkinderen. Onze missie is kinderen te laten ervaren dat hun middag bij ons hen iets brengt en van toegevoegde waarde is. Dat zij een onderdeel zijn van Atelierkinderen, dat ze een atelierkind zijn. Pas dan zijn wij tevreden. 


Onze groep is klein, maximaal 10 kinderen per dag in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar (in de praktijk meestal tot 10 jaar). Broers en zussen zijn bij elkaar. Het voelt als een groot gezin, huiselijk en persoonlijk. Wij werken met vaste gezichten zodat er een gezonde band kan ontstaan tussen kind en volwassene. De antroposofie is een belangrijke inspiratiebron wat o.a. terug te zien is in onze activiteiten, het vieren van de feesten van elk seizoen en de jaarlijkse observaties van de kinderen. Daarnaast zijn wij de eerste opvang waar het Vlinderbrein principe wordt gebruikt en ondersteund, goed terug te zien in onze activiteiten. Dit alles wordt aangevuld met de levenservaring van iedereen die bij Atelierkinderen werkt.

Meer over onze pedagogische opvattingen is te lezen in ons Pedagogisch beleid onder het tabblad 'Informatie'.

Wij hebben gekozen voor het format buitenschoolse opvang om de toegang tot Atelierkinderen zo breed mogelijk te maken. Want zo kan er opvangtoeslag worden aangevraagd en kunnen wij ouders de hele middag of hele vakantiedag ontzorgen. Atelierkinderen voldoet aan alle eisen uit de wet Kinderopvang en wordt hierop gecontroleerd door de GGD.

Zie bij 'Informatie' de link naar het laatste GGD-rapport en de beleidsdocumenten waarin onze visie en werkwijze verder worden toegelicht.

Jasmijn Mulder
Oprichter Atelierkinderen


"Het is een eer en een uitdaging om met Atelierkinderen op een eigen en persoonlijke manier kinderen te mogen ontvangen. Dit doe ik idealistisch en gericht op de kinderen van nu. Mijn werkervaring in de kinderopvang, opleiding tot kunstzinnig therapeut, opleiding Management, Economie, Recht en Integrated Energy Therapy, mijn kunstzinnige inslag en liefde voor de natuur kan ik goed inzetten om van Atelierkinderen een plek te maken waar kinderen graag zijn."

Deborah Koning

Pedagogisch medewerker Atelier Verda


"In mijn omgeving omschrijven mensen mij als geduldig, betrouwbaar en vriendelijk.

Het werken met kinderen doe ik met heel veel plezier. Met de kinderen ga ik er graag op uit, maar knutselen, een spelletje spelen, koken/bakken vind ik ook erg gezellig. Atelier Verda heeft een uniek karakter. Het geeft je een knus, warm, huiselijk gevoel en dat is zo leuk. Hier kan ik de kinderen meer persoonlijke individuele aandacht geven en dat voelt goed. Het is ook een ondernemende plek, we gaan er  tijdens school weken lekker vaak op uit. De natuur in wat voor iedereen uitdagend en ontspannen is."

Klaartje Vreeken

Vrijwilliger en workshopleider bij Atelier Verda, moeder en ondernemer van bedrijf 'KLAAR voor Elkaar'


"Als vrijwilliger haal ik kinderen van school en breng ze naar Atelier Verda. Met plezier maak ik van dit ritje al een uitje. Als workshopleider kom ik ook met regelmaat bij Atelier Verda waarbij de workshops gaan over in vrijheid spelen, creëren en spiritualiteit in kindermaat."

Björn Mentink,

Mede-eigenaar Atelierkinderen


"Bij Atelier Kinderen vind ik de ruimte om samen met het team en de ouders een omgeving te creëren waar kinderen kunnen groeien en bloeien. Ik voel me sterk verbonden met de visie van het Atelier en vind het geweldig om Jasmijn te ondersteunen en achter de schermen mijn steentje bij te dragen.


Als creatieve bouwer geniet ik van de kracht van creatie, voor mij de bron van alles wat ontstaat. Naast mijn werkzaamheden hier run ik UrbanMTB en werk ik freelance als film editor en content maker."

Share by: